Liffey

A+ A A-

Els comtats al mig del no-res ignorats pels turistes

Els comtats al mig del no-res ignorats pels turistes La Guinness Storehouse, líder en visites a Irlanda / Foto: Liffey

Les dades sobre turistes estrangers publicades per Fáilte Ireland, l'ens públic que gestiona la marca turística d'Irlanda, revelen una obvietat: aquells llocs que són al mig del no-res són els que reben menys visites; així doncs, els comtats on es veuen menys turistes són Laois i Leitrim, amb 57.000 cada un, Offaly i Roscommon, amb 50.000 per comtat, i tanca la classificació, Longford, amb només 30.000 visites.

El més visitat, evidentment, gràcies al nombre d'atraccions turístiques, a l'oferta d'allotjament i a la facilitat d'accés, és Dublin, amb 4.938.000 visitants. A molta distància de la capital hi ha Cork, amb 1.449.000, i les dues destinacions més populars a l'hora de tastar la Irlanda més autèntica, Galway amb 1.354.000 i Kerry amb 1.026.000.

També hi ha dades sobre ingressos provinents d'aquests visitants i la classificació segueix, en gran mesura, la mateixa pauta que la del nombre de visitants. De tota manera hi ha algunes alteracions curioses: Kildare és el 13è comtat més visitat però el 7è en recaptació; això podria explicar-se pel fet que hi hagi el Kildare Village, la versió irlandesa de La Roca Village, on la gent s'hi deixa calers. En sentit invers hi ha Kilkenny, que tot i ser el 9è més visitat ocupa la 16a posició en ingressos.

Font: Irish Independent 

URL curta: bit.ly/2dVIZ9r

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.