Liffey

A+ A A-

Patrulles per a evitar suïcidis als ponts de Limerick

Patrulles per a evitar suïcidis als ponts de Limerick Membres del Limerick Suicide Watch / Foto: LSW via FB

Limerick és una de les ciutats irlandeses on hi ha una taxa més alta de suïcidis, la majoria dels quals es produeixen als quatre ponts que creuen el Shannon aprofitant que al seu pas per la ciutat el riu és força profund i té un gran cabal. Ara però, un grup de voluntaris, molts dels quals afectats pel tema en haver-lo sofert via familiars o amics, s'ha organitzat en patrulles que recorren els ponts i les ribes del riu a la recerca de gent que pugui tenir la intenció de llençar-se a l'aigua.

Segons Lucy O'Hara, una de les 43 voluntàries del Limerick Suicide Watch, no costa res d'anar a parlar amb algú i demanar-li si està bé; molt sovint es troben gent que no ha parlat amb ningú durant unes quantes setmanes i el contacte amb els membres de la patrulla els fa obrir-se.

Tots els voluntaris han rebut formació en primers auxilis i reanimació, per la qual cosa poden assistir una víctima immediatament, permetent així que els serveis d'emergència estiguin disponibles per a d'altres necessitats tot i que en els casos més greus sí que se'ls avisa mitjançant la ràdio.

El grup es finança amb donacions de la comunitat local, que serveixen principalment per a comprar material i per a formació dels voluntaris. S'espera que amb el nivell de donacions actual, titllat de fenomenal, es pugui formar gent suficient per patrullar les 24 hores del dia.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2d3Qef9

Foto original

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.