Liffey

A+ A A-

Tres hospitals d'Irlanda apunten a estrella Michelin

Tres hospitals d'Irlanda apunten a estrella Michelin Seu de l'HIQA a Smithfield, Dublin 7 / Foto: Liffey

De tots és sabut que el menjar dels hospitals no acostuma a agradar gaire a la majoria dels pacients però segons els tres primers informes publicats per la Health Information and Quality Authority (HIQA), ens públic encarregat de controlar la qualitat dels centres sanitaris irlandesos, hi ha alguns hospitals que apunten a estrella Michelin.

Els inspectors de l'HIQA, que fan visites sorpresa, van examinar els menús i també van preguntar l'opinió als pacients de tres hospitals. Al dublinès Royal Victoria Eye and Ear Hospital tots els pacients entrevistats van parlar molt positivament del menjar, utilitzant paraules com “sorprenent”, “el millor que he menjat mai” o “saborós”. El menú diari vist pels inspectors era ple de descripcions dels acompanyaments i la direcció de l'hospital té la intenció d'anar una mica més lluny incloent-hi fotografies a fi de facilitar l'elecció als pacients.

Al també dublinès St Columcille els pacients van mostrar la seva satisfacció pel menjar afirmant que hi havia un ampli ventall d'opcions i que quan els el portaven estava a la temperatura ideal, sobretot els plats calents. Al St Luke's de Kilkenny tots els pacients van dir que el menjar era excel·lent, tant en termes de qualitat com de presentació.

Aquestes inspeccions de l'HIQA formen part d'un programa que té l'objectiu de millorar la baixa qualitat del menjar als hospitals, un problema endèmic que diversos ministres de Sanitat han promès de millorar, sense gaire èxit, al llarg dels anys. En aquest sentit l'HIQA ha encoratjat els hospitals a fer un menú variat i a presentar el menjar d'una manera atractiva.

Font: The Irish Times

URL curta: bit.ly/2cjRYNG 

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.