Liffey

A+ A A-

161 nacionalitats diferents a les escoles d’Irlanda

161 nacionalitats diferents a les escoles d’Irlanda Placa al Departament d'Ensenyament / Foto: Liffey

De fa uns any que Irlanda ha deixat de ser un país on només hi havia, amb molt poques excepcions, irlandesos i ara ja és un lloc totalment plurinacional; en aquest sentit, només cal passejar pels carrers de les grans ciutats i també en algunes zones de la Irlanda rural, per veure gent que no fa gaire pinta d'irlandesa o que parla llengües estranyes.

A banda dels carrers, un altre lloc que reflecteix clarament aquesta diversitat és l'escola, com així ho demostren les dades sobre la gran quantitat de nacionalitats que hi ha entre els alumnes: 161 en total. Evidentment, la nacionalitat més comuna és la irlandesa, amb 328.810 alumnes, seguida pels del Regne Unit amb 10.050, Polònia amb 6.541 i Lituània amb 2.542.

Pel que fa a alumnes de fora d'Europa n'hi ha 2.450 dels Estats Units i 2.340 de Nigèria. La nacionalitat que té menys alumnes és Moçambic, amb cinc, i de països exòtics hi ha els 38 de Malawi, els 15 de Birmània i els 7 del Iemen.

De tota manera, segons un portaveu del departament d'Ensenyament, aquestes xifres són aproximades atès que si al formulari emplenat per cada alumne la casella del país de naixement es deixa buida s'interpreta que és Irlanda; o també hi hauria molts casos d'alumnes nascuts a Irlanda però de pares estrangers.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2b0bIEW

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.