Liffey

A+ A A-

Brega fronterera als barris corkians de Togher i Wilton

Brega fronterera als barris corkians de Togher i Wilton El rètol de la discòrdia a Sarsfield Road, Cork / Foto: togherhistorysociety.blogspot.com

La iniciativa cívica Tidy Towns, que encoratja els ciutadans a mantenir les seves poblacions o barris nets i endreçats, fins i tot amb una classificació i premis, ha originat una guerra fronterera entre els barris corkians de Togher i Wilton després que l'erecció d'un rètol donant la benvinguda a Togher en anglès i en gaèlic es fes en un lloc que, segons alguns veïns de Wilton, no és del tot acurat.

El passat mes de maig van col·locar-se cinc rètols en alguns punts situats a prop de les vies d'accés a Togher; n'hi ha hagut quatre que no han generat cap tipus de problema però el situat a Sarsfield Road (foto) ha encès els ànims d'alguns veïns de Wilton, que consideren que els han canviat de barri d'un dia per l'altre, amb l’agreujant que Wilton té més bona imatge que Togher.

Sembla que aquesta millor imatge, amb la consegüent millor valoració dels habitatges, ha fet que durant molts anys els agents immobiliaris hagin publicitat les cases de la zona com si fossin a Wilton tot fent creure als compradors que la casa era en aquell barri però, segons Niall McCarthy, president de la Togher Community Association, l'entitat que ha erigit els rètols, allò és Togher de tota la vida. McCarthy, afirma no entendre la reacció negativa contra el rètol assegurant que l'emplaçament és correcte i que abans de col·locar-lo van mirar mapes i van consultar fonts municipals.

Per la seva banda, alguns veïns de Wilton han mostrat la seva total disconformitat queixant-se a l'ajuntament i denunciant els fets als representants polítics de la zona. N'hi ha que asseguren que des de petits allò sempre se li ha dit Wilton i que els mapes utilitzats el situen a la parròquia de Togher perquè habitualment les parròquies abasten un territori més gran del de l'indret que els dóna inicialment el nom.

De moment ja hi ha hagut algunes accions contra el rètol: la primera va consistir en tapar el nom de Togher, tant la versió anglesa com la gaèlica, amb un paper enganxat amb cinta adhesiva on hi havia escrit Wilton; la segona, ja més vandàlica i duta a terme a principi d'aquesta setmana, ha estat esborrar amb pintura la part on hi ha escrit Togher i Tóchar.

Amb tot, McCarthy assegura que durant els darrers anys han treballat i lluitat molt per a millorar el barri i que els rètols, pagats amb diners públics, es quedaran al seu lloc.

ACTUALITZACIÓ: el rètol ha desaparegut aquesta nit (de divendres a dilluns)

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/29DOrsl

Foto original

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.