Liffey

A+ A A-

Cork demana a crits acció contra les inundacions

Cork demana a crits acció contra les inundacions El riu Lee al seu pas per Cork / Foto: Liffey

Aquest darrer cap de setmana va tornar a produir-se la combinació explosiva de pluja torrencial i marea alta amb un resultat que a la conca del riu Lee coneixen molt bé perquè és un episodi que es va repetint massa sovint. Així doncs, la Cork Business Association, en representació dels comerços del centre de la ciutat afectats manta vegades pel desbordament del Lee, ha demanat una actuació ràpida a l'Oficina de Treballs Públics (OPW) a fi d'acabar amb el malson.

Des de les greus inundacions del 2009 s'ha estat treballant en un projecte de defensa contra aquest problema però sembla que no acaba d'engegar i això desespera els afectats cada vegada que el Lee sobrepassa els murs de contenció actuals omplint els carrers de l'illa central i rodalia amb un pam d'aigua.

Segons l'OPW, el projecte és molt complex i el seu disseny requereix temps però sembla que cap a mitjan 2017 es triarà, via concurs públic, el constructor de les obres, que podrien començar a final del 2017 o principi del 2018 i que haurien d'estar acabades cap al 2020.

URL curta: bit.ly/1qnfPlx

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.