Liffey

A+ A A-

Cambrer, posi’m una pinta i un test de la Sida, si us plau

Cambrer, posi’m una pinta i un test de la Sida, si us plau El Pantibar a Capel Street, Dublin 7 / Foto: Liffey

La Xarxa per la Igualtat dels Gais i les Lesbianes (GLEN), conjuntament amb diversos pubs de Dublin, Cork i Limerick, ha endegat una campanya que consisteix en oferir in situ un test de la Sida gratuït. La prova la duran a terme persones voluntàries en zones discretes dels establiments participants i el resultat se sabrà al cap de només 30 segons; qui doni positiu se l'enviarà al Servei de Salut a fi de començar el tractament el més aviat possible.

Amb aquesta iniciativa es pretén evitar l'estigmatització que pateixen els que van a fer-se la prova en centres mèdics i probablement, el fet de tenir-ho a l'abast mentre es fa una cosa tan normal com anar a un pub hauria d'incrementar el nombre de tests i la detecció de la malaltia, que històricament ha tingut una incidència més alta entre els homosexuals.

En aquests sentit, com no podia ser de cap altra manera, entre els pubs participants hi ha el Pantibar de Capel Street (Dublin 7), regentat per Rory O'Neill, més conegut com a Panti Bliss i esdevingut tota una icona de l'escena LGBT a l'illa, fins al punt de ser considerada per molts com la Reina d'Irlanda. Panti Bliss, que ja fa uns 20 anys que és seropositiu, ha dit que el més important és que la gent sàpiga quin és el seu estatus amb relació a la Sida i aquesta iniciativa hi ajudarà molt.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/1pV9m0Y

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.