Liffey

A+ A A-

Crida a donar sang abans de Sant Patrici i Pasqua

Crida a donar sang abans de Sant Patrici i Pasqua Centre de donació de l'IBTS a d'Olier Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

En un període carregat d'esdeveniments especials com la celebració de Sant Patrici, la Setmana Santa i la commemoració del centenari dels Fets de Pasqua molts dels donants de sang habituals s'obliden d'anar a qualsevol dels centres que el Servei Irlandès de Transfusió de Sang (IBTS) té repartits pel territori i s'ha hagut de fer una crida a la població alertant que només hi ha reserves de sang per a quatre o cinc dies. Els grups sanguinis amb menys sang disponible són l'O negatiu i el B negatiu.

Un altre problema afegit en els darrers anys és l'augment de controls de les donacions dictats per la Unió Europea, sobretot amb relació al nivell d'hemoglobina, que ha fet que el 25% dels donants potencials no se'ls accepti; abans els rebutjats només eren el 14%.

També hi ha qui diu que hi ha menys donants perquè, a diferència de fa uns anys, ara ja no ofereixen una Guinness, que anava molt bé per a recuperar el nivell de ferro. Actualment hi ha aigua, te i begudes ensucrades i per menjar galetes, xocolatines i patates xip, això sí, en quantitats que satisfan fins i tot els més golafres.

URL curta: bit.ly/1pK8MDD

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.