Liffey

A+ A A-

L'ajuntament no vol veure bicicletes abandonades

L'ajuntament no vol veure bicicletes abandonades Bicicletes abandonades a Smithfield, Dublin 7 / Foto: Liffey

L'ajuntament de Dublin ha decidit de posar una mica d'ordre amb la gran quantitat de bicicletes que hi ha abandonades per la ciutat i dedicarà una brigada a fer neteja, no només de les bicicletes que han estat víctimes de robatoris i de les que només en queden algunes parts sinó també de les que estiguin intactes però semblin abandonades en dur molt de temps al mateix lloc.

La brigada anirà fent rondes pels llocs amb més aglomeració de bicicletes i quan en detecti alguna que sembli abandonada la controlaran durant dues setmanes. Si transcorregut aquest temps continua allà se l'emportaran a un dipòsit municipal i el propietari tindrà quatre setmanes per a reclamar-la. Si ningú no la reclama la bicicleta serà reciclada, destruïda o donada, tot dependrà del seu estat.

Davant l'hipotètic cas que els operaris considerin que una bicicleta està abandonada quan en realitat no ho està l'ajuntament ha assegurat als ciclistes que la decisió de retirar-la es prendrà amb extrema cautela.

Aquesta mesura, acordada per la Comissió de Transport de l'ajuntament, pretén de millorar la imatge de la ciutat i alhora alliberar espai per als que utilitzen la bicicleta diàriament i és que, avui en dia, costa Déu i ajuda trobar un lloc adient on poder lligar-la amb unes mínimes condicions.

En un futur proper i sempre que hi hagi fons per tal de dur-ho a la pràctica, també s'ha previst de dotar el centre de la ciutat amb aparcaments exclusius per a bicicletes, a banda d'encoratjar les empreses a proveir amb espai d'aparcament als seus treballadors ciclistes.

Font: Herald

URL curta: bit.ly/1Yk8DT0

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.