Liffey

A+ A A-

Des del 2011 més del 50% dels cotxes no passa la ITV

Des del 2011 més del 50% dels cotxes no passa la ITV Un cotxe del 1995 / Foto: Liffey

Les dades d'Applus+, l'operador privat que gestiona els 46 centres d'inspecció tècnica de vehicles (NCT) que hi ha a la República, revelen que, malgrat la recuperació econòmica i el gran augment en la venda de vehicles nous durant els darrers mesos, la xarxa viària és plena de cotxes que han patit la crisi, tant pel nombre d'anys que tenen com per la manca de manteniment a fi d'estalviar.

Així doncs, durant el 2015, un any en què es van dur a terme un total de 1.492.176 inspeccions, els cotxes que van passar el test a la primera no van arribar ni a la meitat, més concretament 730.322 (48,9%). Pel que fa als que van suspendre, n'hi va haver 756.422 (50,7%) que van tenir una altra oportunitat i un 90% d'aquests, probablement després de passar pel mecànic de confiança, van superar la prova; a destacar els 5.432 (0,4%) que van ser retirats immediatament de la circulació en ser considerats un autèntic perill.

El 2015 va ser el cinquè any consecutiu en què més de la meitat dels vehicles han suspès el test. Segons Sinéad McKeon, portaveu de l'NCT, una explicació d'això podria ser que hi ha molts automobilistes que en lloc de dur el cotxe al mecànic primer i després anar a passar el test ho fan a l'inrevés, utilitzant l'NCT com a primer diagnòstic i així assegurar-se que el mecànic els ho arregli, estalviant-se el cost d'arreglar d'altres coses sense gaire importància.

Font: Irish Examiner

URL curta: ow.ly/Y5Kku

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.