Liffey

A+ A A-

Emès el PPS Number del diable i dels enemics de Déu

Emès el PPS Number del diable i dels enemics de Déu La Targeta del PPS Number / Foto: Benestar Social

Qualsevol estranger que vagi a treballar a Irlanda ha d'anar a una oficina de Benestar Social a que li atorguin un número de la Seguretat Social, que rep el nom de PPS Number i que té vuit dígits, set de numèrics i una lletra al final. Aquest número, que és únic, serveix per a fer qualsevol tipus de gestió amb l'administració pública.

Depenent del país de procedència, l'habilitat del funcionari de torn que hom es trobi a la finestreta i la facilitat (o no) d'obtenir tota la paperassa necessària el PPS Number s'emetrà més ràpid o més lentament. Aquest és un problema que s'estalvien els irlandesos de naixement puix que arriben al món amb un PPS sota el braç.

El número PPS es genera automàticament i el que li va tocar a un nen nascut a Limerick contenia un 666. En principi això no hauria de suposar cap problema, ans al contrari perquè és més fàcil de recordar, però la mare del nen ha demanat reiteradament que el canviïn perquè assegura que aquest número és definit com el “Número de la Bèstia” al capítol 13 del Llibre de la Revelació al Nou Testament, és a dir, el del diable i dels enemics de Déu.

El cas ha estat exposat pel diputat del Fianna Fáil, Willie O’Dea, que l'ha traslladat a la ministra de Benestar Social, Joan Burton. Burton ha respost a O'Dea explicant-li que el número s'assigna aleatòriament i que no li canviaran, una cosa que només es fa quan el PPS Number d'algú ha estat exposat públicament i hi ha risc de veure'n compromesa la privadesa.

Font: Irish Examiner 

URL curta: ow.ly/Y07in

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.