Liffey

A+ A A-

Shannon segueix sent l’aeroport de les emergències

Shannon segueix sent l’aeroport de les emergències Exterior de l'aeroport de Shannon / Foto: Wikipedia

La seva posició geogràfica estratègica en un dels extrems de la ruta transatlàntica, la pista més llarga d'Irlanda amb 3,2 km i el fet d'estar infrautilitzat fa de Shannon l'aeroport més adient per als aterratges d'emergència, que augmenten any rere any; això queda reflectit en les xifres per al 2015: un total de 319 vols van aterrar de manera inesperada aquest aeroport situat al comtat de Clare.

Els motius van ser diversos però el més habitual van ser vols desviats des d'altres aeroports d'Irlanda a causa del mal temps, sobretot pel vent; els aterratges per emergències mèdiques van ser 27 (22 el 2014) i els bombers van tenir més feina, passant de 37 intervencions l'any 2014 a 49 l'any passat.

A destacar l'augment del “factor humà”, tant de tripulació que arriba al límit d'hores treballades i ha de descansar obligatòriament com dels passatgers que davant d'una llarga travessia com la de l'Atlàntic Nord, de vegades pels nervis i d'altres per haver-se passat de frenada amb l'alcohol, munten un sidral a bord que el pilot ha de fer-los fora per motius de seguretat.

El segon cas, el del passatger muntant un sidral, és el que més crida l'atenció perquè a banda de l'aterratge també hi ha el posterior judici. A més hi ha hagut casos en què els protagonistes, o gairebé estrelles, han estat personatges coneguts com Dolores O'Riordan, la cantant de The Cranberries, o Jenny Lauren, la neboda de Ralph Lauren.

En el cas de Lauren, la història va agafar tons kafkians perquè el sidral el va muntar després d'haver ingerit un còctel fet a base d'alcohol i medicaments i la vista oral del judici va tenir lloc... en un pub. A la Irlanda rural, per no haver de mantenir edificis que no es farien servir gaire, les vistes orals es fan a la “function room” d'un pub, una sala que es pot llogar per a tot tipus de celebracions i que és un dels llocs més sol·licitats pel sistema judicial.

URL curta: ow.ly/XKGCK

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.