Liffey

A+ A A-

Velocitat variable a l’M50 a fi de reduir les retencions

Velocitat variable a l’M50 a fi de reduir les retencions L'M50, la ronda dublinesa / Foto: Wikipedia

Una de les coses que més evidencia la recuperació econòmica és l'augment del volum de trànsit que, en alguns casos com el de l'M50, es tradueix en retencions diàries en hora punta. La ronda dublinesa és la via més transitada d'Irlanda amb el pas d'uns 350.000 vehicles al dia, una xifra que es preveu que augmenti com ja ho ha fet en els darrers dos anys, un 5% el 2014 i un 7% el 2015, fet que ha obligat el govern a emprendre mesures a fi de minimitzar el problema.

Així doncs, durant els propers tres anys i amb un cost estimat d'entre 30 i 40 milions d'euros, el govern introduirà un sistema de velocitat variable que anirà en funció de la quantitat de vehicles que hi hagi circulant en aquell moment i que s'anunciarà als automobilistes mitjançant els panells lluminosos que hi ha al llarg de l'M50.

Es preveu que la velocitat serà més baixa a les entrades i sortides més transitades en hora punta i l'objectiu serà d'evitar situacions com frenades brusques, que provoquen l'efecte acordió, o petites col·lisions que malgrat no ser de gaire gravetat col·lapsen la via, tant per l'efecte tafaner com per la reducció de carrils disponibles.

Font: Herald

URL curta: ow.ly/W1sJv

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.