Liffey

A+ A A-

El sistema de codis postals titllat de "més que inútil"

El sistema de codis postals titllat de "més que inútil" La carta informant sobre l'Eircode / Foto: Liffey

Tot indica que els 38 milions d'euros que ha costat el disseny i la implementació del sistema de codis postals anomenat Eircode s'hauran d'incloure a la llarga llista de diners malgastats pels successius governs irlandesos en coses inútils, o en aquest cas concret i en paraules d'una portaveu del Servei de Resposta a Trucades d'Emergència (ECAS), que gestiona el 999 i el 112, en una cosa “més que inútil”.

Abans de la seva implementació diverses parts interessades com les empreses de missatgeria o els serveis d'emergència ja van alertar que tal com estava pensat l'Eircode no seria de gens utilitat. El nou sistema assigna un codi postal únic, format per set dígits, a cada adreça de la República.

Els tres primers dígits fan referència a l'àrea geogràfica, tot molt lògic, però els quatre darrers són aleatoris, combinant números i lletres, per la qual cosa el codi d'un immoble concret no té res a veure amb el del costat i un error a l'hora d'informar sobre el codi, fet probable per la tensió en cas d'emergència, pot retardar l'arribada al lloc durant una estona. A més, com que és un sistema nou no s'adapta a les antiquades plataformes que utilitzen les ambulàncies o els bombers.

L'única cosa positiva de l'Eircode reconeguda per l'ECAS és en el cas de la Irlanda rural, atès que dóna una ubicació força acurada i evita el problema de llocs amb noms iguals, força habitual.

Font: Irish Examiner 

URL curta: ow.ly/UTFpz

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.