Liffey

A+ A A-

La tempesta Barney causa estralls per terra, mar i aire

La tempesta Barney causa estralls per terra, mar i aire Arbres caiguts a Kiltipper Road, Tallaght, Dublin 24 / Foto: Dublin Fire Brigade via Twitter

La Barney, la segona tempesta de la temporada si es compta utilitzant la llista conjunta de noms emesa per Met Éireann i la britànica Met Office, va causar ahir estralls a tota l'illa d'Irlanda amb ràfegues de vent que van arribar a puntes de 129 km/h a l'aeroport de Shannon. A més, a la façana atlàntica el vent va anar acompanyat de forts aiguats que van provocar inundacions, sobretot al quadrant nord-oest.

L'afectació va ser total, per terra, mar i aire. La xarxa viària va patir la caiguda d'arbres i de retruc de cables elèctrics, fet que va suposar que fins a 45.000 abonats es quedessin sense llum, molts dels quals van ser advertits que passarien la nit sense llum. També diversos vols es van haver de cancel·lar o desviar, essent Cork i Shannon els aeroports amb més incidències tot i que alguns vols cap a Dublin també van haver de ser desviats cap a Belfast.

El DART, el tren de rodalia de Dublin, va estar interromput temporalment entre Dalkey (sud de Dublin) i Greystones (Comtat de Wicklow) a causa de la caiguda d'arbres sobre la via; la resta de trens van patir alguns retards. Les companyies que operen els ferris que uneixen Irlanda amb Gal·les també van suspendre alguns trajectes en ambdues direccions. 

URL curta: ow.ly/UNvNy

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.