Liffey

A+ A A-

Una vaga obliga An Post a demanar que no s’enviï correu

Una vaga obliga An Post a demanar que no s’enviï correu Rètol indicant una oficina d'An Post / Foto: Liffey

Una vaga en dos dels quatre centres de classificació i distribució de correu d'An Post, el de Dublin i el d'Athlone (Comtat de Westmeath), ha obligat l'empresa a demanar als seus usuaris que no enviïn cartes fins que no es resolgui la disputa laboral entre els 36 treballadors d'IO Systems i aquesta empresa que s'encarrega del manteniment del sistema.

Els empleats han dit que no tenen cap intenció d'arreglar la maquinària en pana fins que no es retiri el pla de reorganització de torns que pretén generar un estalvi de 100.000 euros. An Post té personal qualificat per reparar l'averia però, segons un representant del Sindicat de Treballadors Postals (CWU), no és la seva feina [d'An Post] sinó la dels operaris d'IO Systems, afegint que el cost de la vaga serà superior a l'estalvi cercat.

Per la seva banda, l'empresa ha criticat la vaga i ha acusat el CWU de no complir amb les seves obligacions que, segons el conveni, hauria de resoldre qualsevol disputa mitjançant el jutjat laboral.

Els centres de classificació a Cork i Portlaoise (Comtat de Laois) funcionen amb normalitat però es preveu que el correu que s'hagi acumulat fins que s’ha produït l'avís d'An Post o el dels usuaris que no ho sàpiguen i utilitzin les bústies repartides per tot Irlanda que no hagin estat precintades farà que durant la setmana vinent hi hagi un retard a l'hora de rebre el correu.

Malgrat la vaga, les oficines d'An Post romandran obertes i oferiran la resta de serveis, com pagament de rebuts d'empreses energètiques o subsidis de Benestar Social que, de fet, en algunes oficines és l’activitat principal; també repartirà el correu que ja hagi estat classificat.

URL curta: ves.cat/mfZq

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.