Liffey

A+ A A-

Creix el nombre d’usuaris sense bitllet de tren

Creix el nombre d’usuaris sense bitllet de tren Avís per als evasors tarifaris / Foto: Liffey

L'increment d'inspeccions per part dels revisors d'Iarnród Éireann ha tingut com a resultat un rècord de multes a passatgers que pugen al tren sense bitllet, els “fare evaders” o evasors tarifaris. Segons dades de la companyia ferroviària, durant els primers sis mesos d'enguany es van emetre 5.269 multes de 100 euros. També hi ha el tema dels passis gratuïts que són utilitzats per gent que no hi té dret; en aquest cas se n'han confiscat 350.

Els equips de revisors tenen base a Dublin, Cork, Limerick, Waterford, Galway, Westport i Mullingar i l'infractor més habitual és un home de mitjana edat. N'hi ha que reconeixen el delicte i n'assumeixen les conseqüències però n'hi ha d'altres que utilitzen un ampli ventall d'excuses que, malgrat ésser força imaginatives, no solen ser gaire exitoses. També hi ha qui es torna agressiu, però el personal d'Iarnród Éireann està preparat per gestionar aquest tipus de situacions.

A banda dels que viatgen sense bitllet també n'hi ha que sí que paguen però menys del que seria correcte; en aquest sentit els casos més habituals són els que compren un bitllet per a una destinació molt més propera a la que realment viatgen o els que utilitzen passis infantils tot i ja ser una mica granadets.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/mfWZ

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.