Liffey

A+ A A-

Galway també apunta cap a la República Catalana

Galway també apunta cap a la República Catalana Els participants a la Via Lliure de Galway / Foto: Liffey

Galway ha afegit la seva fletxa apuntant cap a la Meridiana en un acte celebrat a la zona de l'Spanish Arch, just al tram final del riu Corrib; aquesta ha estat la segona acció d'aquestes característiques a la ciutat, essent la primera la de l'any passat, exactament el mateix dia, el 6 de setembre, a la zona del South Park. Tot i que la convocatòria s'havia fet a darrera hora l'assistència ha estat d'una vintena de persones, que han anat arribant esglaonadament des de poc abans de les tres de la tarda.

Un cop s'ha considerat que ja hi eren tots s'ha procedit a simular el que es farà l'11 de Setembre a Barcelona i després d'una sèrie d'instruccions s'ha format una fletxa amb banderes, globus de color groc i vermell i cartolines. Posteriorment s'ha desplegat la pancarta, estrenada el dia anterior a Dublin, en què un missatge bilingüe en anglès i gaèlic desitja una llarga vida a la República Catalana.

Finalment s'ha fet la degustació de productes casolans, una cosa que ja ha esdevingut un clàssic de les trobades reivindicatives a Galway, on tothom porta alguna especialitat de la casa; a destacar un pastís amb una estelada, lioneses, pastís de poma, brownies així com te, cafè i sucs.

Entre queixalada i queixalada s'ha parlat de política, sobretot del que pugui passar el 27S, i també s'ha comentat de muntar una paradeta en algun dels carrers més concorreguts de la ciutat per tal d'explicar el procés sobiranista als qui hi estiguin interessats. En aquest sentit es contactarà amb la “central” de Dublin, que ja ho va fer durant les setmanes anteriors al 9N i que va ser un èxit.

GALERIA DE FOTOS a sota

URL curta: ves.cat/mfyk

2 Comentaris

 • Diari Liffey

  Hola Rosa, hi ha un grup de Facebook de catalans a Galway per si voleu proposar-ho https://www.facebook.com/people/Catalans-Galway/100004969697131

  Report Diari Liffey Dimecres, 09 de setembre 2015 21:29 Comenta
 • Rosa Bruguera

  Hauríem vingut d'haver-ho sabut. Som tres catalanes i una valenciana estudiant anglès a Galway. Hem decidit de fer-nos una foto amb l'estelada el divendres a les 3,15 a Eyre Square. ( Sortint de classe).
  Per si voleu venir....

  Report Rosa Bruguera Dimecres, 09 de setembre 2015 19:05 Comenta

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.