Liffey

A+ A A-

Dublin desitja una llarga vida a la República Catalana

Dublin desitja una llarga vida a la República Catalana Els participants a l'acte de Merrion Square, Dublin 2 / Foto: Liffey

Com ja va sent habitual en aquesta època de l'any els catalans residents a Dublin i rodalia s'han tornat a aplegar per tal de demanar la independència de Catalunya i per escalfar l'ambient, juntament amb la resta de comunitats catalanes a l'exterior, de cara a la Via Lliure cap a la República Catalana que se celebrarà a la Meridiana el proper 11 de Setembre.

Enguany, per raons d'espai a l'hora de construir la fletxa apuntant cap a l'avinguda barcelonina, l'acte s’ha fet a la banda sud de la ciutat, més concretament a la georgiana Merrion Square (Dublin 2), tota una novetat perquè fins ara sempre s'havia fet al GPO d'O'Connell Street (Dublin 1) i rodalia.

La trobada era a les 4 de la tarda i durant una bona estona s'han format grupets que s'han anat explicant les seves històries atès que n'hi ha que entre una cosa i una altra no es veuen gens; a destacar el retorn d'algunes velles glòries de la comunitat catalana a Dublin que ja fa temps que van marxar. En espera que arribés tothom s'ha aprofitat per a recaptar fons que es destinaran als diversos projectes catalans a Dublin; hi havia samarretes especials per a l'ocasió, brownies, coca de recapte i llibres.

Un cop ja havia arribat tothom s'ha procedit a formar la fletxa apuntant a la Meridiana amb estrena d'una pancarta nova que en anglès i en gaèlic desitjava una llarga vida a la República Catalana; també s'ha desplegat la pancarta del Catalan Council of Ireland amb una frase de Parnell referent a la llibertat de les nacions.

Després ha arribat l'hora dels parlaments, que han anat a càrrec de Montse Corregidor, d'Òmnium Cultural a Sant Feliu de Llobregat, i Sergi Marzabal, fundador del web Catalans a Dublin i actualment capitost del conglomerat Catalans al Món. Corregidor ha fet un discurs més emotiu i Marzabal ha advertit de les accions que pugui fer Espanya.

Finalment s'ha cantat els Segadors i com no podia ser de cap altra manera a Irlanda, s'ha començat un recorregut pels pubs de la zona.

Propera cita: demà diumenge a Galway, a l'Spanish Arch a les 3 de la tarda.

GALERIA DE FOTOS a sota

URL curta: ves.cat/mfwM

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.