Liffey

A+ A A-

Lotto: més cara, més difícil, però amb premis més grans

Lotto: més cara, més difícil, però amb premis més grans Façana de la National Lottery a Lower Abbey Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Des que al febrer del 2014 l'operador privat Premier Lotteries, en associació amb An Post, va fer-se càrrec de la gestió de la National Lottery per a un període de 20 anys tot passant per caixa i pagar 405 milions d'euros, la lotto ha estat notícia en múltiples ocasions i és que el traspàs no ha estat un camí de roses malgrat que An Post ja era qui s'encarregava de gestionar tots els jocs de la loteria estatal.

Entre d'altres incidències hi hagut: terminals inoperatius per problemes tècnics, a destacar un dia en què hi havia un gran pot acumulat, fet que va obligar a posposar el sorteig un dia per primera vegada a la història; canvi de terminals amb la impossibilitat de comprovar les butlletes emeses per terminals antics i haver d'anar a les oficines postals; emissió de butlletes amb dues línies que tenien exactament el mateixos números, etc.

Ara, Premier Lotteries ha anat una mica més enllà i ha anunciat alguns canvis que a partir del 3 de setembre faran de la Lotto un joc més car, amb menys probabilitats de guanyar però amb premis més grans. Pel que fa al preu, l'aposta mínima de 3 euros, que correspon a dues línies sense Plus, passarà a costar 4 euros; aquest serà el primer augment en nou anys. Amb referència a la probabilitat de guanyar el pot (jackpot), augmentarà d'una ràtio d'1 a 8 milions a una d'1 a 11 milions; això és resultat d'afegir dos números més, passant dels 45 actuals fins als 47.

L'aspecte positiu és que els premis seran més grans perquè hi haurà un guanyador menys sovint i es calcula que quan algú guanyi el pot s'emportarà una mitjana de 6,3 milions d'euros, ara és de 4,5 milions. També el segon premi, 5 números més el complementari (bonus), serà més gran, passant dels 25.000 euros fixes actuals als 100.000 euros. Globalment hi haurà més guanyadors (de qualsevol premi) passant d'una aposta guanyadora de cada 42 a una de cada 29 atès que també es premiarà qui tingui dos números més el bonus, ara s'ha de tenir un mínim de tres números.

URL curta: ves.cat/mff5

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.