Liffey

A+ A A-

Aviva i Allianz rebutgen els cotxes de més de 15 anys

Aviva i Allianz rebutgen els cotxes de més de 15 anys Un cotxe de l'any 1995 / Foto: Liffey

Aviva i Allianz, dues de les companyies d'assegurances més importants de les trenta que operen a Irlanda, han començat a rebutjar clients nous que vulguin assegurar un cotxe de més de 15 anys independentment que tinguin l'NCT (l'ITV irlandesa) al dia; aquesta restricció no afecta als clients actuals que, d'altra banda, han patit un augment de tarifes del sector, un 12% l'any passat i una previsió alcista d'entre un 8 i un 15% per a enguany.

Les dues asseguradores han adduït dos motius per haver implementat aquesta mesura: un és purament de risc i és que, segons mostren les dades de les companyies, quan més vell és un cotxe més alta és la probabilitat que tingui un accident; nogensmenys, la Road Safety Authority (RSA) assegura que aquest factor només representa un 0,2% de tots els accidents greus. L'altra està relacionada amb el frau comès per alguns espavilats que provoquen accidents amb cotxes vells a fi de cobrar una indemnització, que sol ser d'un import superior al valor del cotxe.

La mesura afecta uns 250.000 vehicles, és a dir, un 13% del parc mòbil de la República, que compta amb 1,9 milions d'automòbils però, com ha recordat el govern, hi ha d'altres alternatives perquè la majoria d'asseguradores, tot i tenir en compte l'edat del cotxe a l'hora de determinar el cost de la pòlissa, accepten tots els cotxes amb l'ITV al dia. Segons les dades de l'RSA per al 2012, el 75% dels cotxes de quatre anys passava l'ITV a la primera, xifra que es reduìa fins a un 42% per als que en tenien deu.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/me97

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.