Liffey

A+ A A-

Els tres hospitals maternals de Dublin es muden

Els tres hospitals maternals de Dublin es muden El Rotunda Hospital a Parnell Square, Dublin 1 / Foto: Liffey

Canvi radical als tres hospitals maternals de Dublin, que seran traslladats cap a llocs a tocar de tres hospitals generals. El Rotunda de Parnell Square es mudarà cap al Connolly Hospital de Blanchardstown, The Coombe cap al Saint James i el National Maternity Hospital de Holles Street cap al Saint Vincent's. El cost de trasllat de hospital s'estima en uns 150 milions d'euros.

Tots aquests canvis es faran arran d'un estudi realitzat pel Servei de Salut que revelava una greu manca d'espai a les ubicacions actuals, circumstància que no permetia de prestar un servei del segle XXI i és que segons l'organització de comadrones, aquests centres situats en edificis més que centenaris són insostenibles a l'hora de gestionar els 20.000 parts anuals que hi tenen lloc.

El fet que el Rotunda es traslladi a Blanchardstown, al districte electoral de l'actual ministre de Sanitat, Leo Varadkar, i de la Tánaiste (viceprimera ministra), Joan Burton, ha estat titllat d'electoralista però Varadkar ha assegurat que la idea no va venir ni d'ell ni de Burton sinó que ho va decidir el consell d'administració del Rotunda.

Font: Newstalk

URL curta: ves.cat/meS0

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.