Liffey

A+ A A-

Assegurança mèdica: quatre dies per a la data límit

Assegurança mèdica: quatre dies per a la data límit Paperassa de l'asseguradora VHI / Foto: Liffey

A partir de l'1 de maig tots aquells individus de 35 anys o més que no hagin contractat mai una assegurança mèdica privada seran penalitzats, quan en contractin una, amb un increment del 2% per cada any d'edat que superi els 34 amb l'agreujant que la penalització s'haurà de pagar de per vida. Per exemple, algú que contracti una assegurança per primera vegada als 37 anys haurà de pagar un 6% més que no pas algú de la mateixa edat que ja en tingués una abans de l'1 de maig.

Els experts han recomanat de no deixar-ho per al darrer dia per tal de no equivocar-se amb el paquet contractat i a aquells que no ho veuen clar o creuen que no la necessitaran fins d'aquí a uns anys s'aconsella d'agafar el paquet més econòmic (el "yellow pack") a fi d'evitar la penalització vitalícia. Per a la resta els experts afirmen que per un paquet de qualitat com a mínim s'ha de pagar uns 850 euros anuals.

Així doncs, s'espera que durant aquests quatre dies que manquen per a la data límit hi haurà una allau de consultes i contractacions de pòlisses a les principals companyies asseguradores, que ja s'han preparat per a rebre uns 100.000 nous clients.

Nogensmenys, hom creu que aquesta xifra estimada inicialment serà finalment menor i és que malgrat el bombardeig publicitari amb missatges apocalíptics, l'assegurança privada té aferrissats detractors que expliquen amb exemples pràctics la seva inutilitat i injustícia, adduint que només serveix per a afeblir la sanitat pública i per a pagar els errors de gestió del govern.

La penalització és una mesura que té l'objectiu de redreçar el sistema d'assegurances mèdiques, un sistema que no pot discriminar ningú per raó d'edat i que obliga les asseguradores a acceptar tothom qui ho sol·liciti. Això fa que molta gent s'hi apunti quan té una edat en què comença a necessitar assistència mèdica de manera regular i això engega un cercle viciós que fa pujar les tarifes, desencoratja els més joves a apuntar-s'hi i a llarg termini resulta inviable econòmicament.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/mdqC

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.