Liffey

A+ A A-

Amenaça de vaga d’autobús per al divendres 1 de maig

Amenaça de vaga d’autobús per al divendres 1 de maig Panell informatiu durant la vaga de l'agost 2013 / Foto: Liffey

El projecte de privatització d'un 10% de les línies d'autobús anunciat pel govern no ha agradat gens als sindicats Siptu i NBRU, majoritaris entre els treballadors de les empreses públiques Dublin Bus i Bus Éireann, i cada una d'aquestes dues organitzacions ha fet una votació entre els seus afiliats; en ambdós casos els vots favorables a fer vaga han rondat el 90%. Els sindicats addueixen que això ja s'ha fet en d'altres països i ha suposat un empitjorament, tant del servei com de les condicions laborals dels treballadors.

De moment han donat 10 dies a la direcció i al govern per tal que moguin fitxa i si no hi ha cap resposta donaran un avís de vaga el 24 d'abril, per la qual cosa el dia 1 de maig hi podria haver una aturada del servei. L'afectació seria força important perquè aquell divendres és l'inici d'un llarg cap de setmana de tres dies, atès que el primer dilluns de maig és festiu (May bank holiday) i molta gent, com els que estudien a Dublin però que són de fora, tenen previst d'anar a casa.

El secretari general de l'NBRU, Dermot O'Leary, ha demanat disculpes als passatgers per les possibles molèsties i ha assegurat que hi haurien uns serveis mínims en hora punta, tant al matí com a la tarda. Per la seva banda, el govern, Dublin Bus, Bus Éireann i la National Transport Authority han mostrat el seu malestar perquè fins ara s'havien seguit els consells de la Comissió de Relacions Laborals i els sindicats no han volgut negociar.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/mc92

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.