Liffey

A+ A A-

La llarga pista de Shannon rep l'avió més gran del món

La llarga pista de Shannon rep l'avió més gran del món L'Antonov 225 a l'aeroport de Shannon / Foto: Seán Curtin

Un Antonov 225 Mriya d'una companyia aèria ucraïnesa dedicada al transport de mercaderies va passar el dia d'ahir a Shannon i no va aterrar en aquest aeroport del comtat de Claire per casualitat, més aviat per obligació i és que és l'únic d'Irlanda on pot aterrar gràcies a la seva pista de 3.200 metres, la més llarga de tota l'illa. 

L'avió, que amb els seus sis motors, 32 rodes, 84 metres de llargada, 88,4 metres d'envergadura (ales) i 18,1 metres d'altura és el més gran del món, provenia de l'aeroport de Bangor (a l'estat nord-americà de Maine) i va atraure centenars de curiosos que no es volien perdre l'espectacle. De tota manera, el fet que arribés a les 2h45 de la nit va fer que no hi haguessin gaires testimonis de l'aterratge, uns 20 cotxes a l'aparcament.

Segons el director d'Operacions de l'aeroport, Niall Moloney, l'aterratge no va suposar cap problema però sí el seu pas per d'altres zones de les instal·lacions, on es va procedir amb molta cura a fi d'evitar cap contacte amb d'altres avions o edificis. Cap a les 10 del vespre va enlairar-se camí de l'aeroport francès de Châteauroux (al departament de l'Indre) que, amb 3.500 metres, encara té la pista més llarga que Shannon. La darrera visita de l'Antonov va ser al maig del 2013.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/mc8f

GALERIA DE FOTOS a sota - Credit: Seán Curtin

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.