Liffey

A+ A A-

Avís als turistes: eviteu els llocs turístics de Dublin

Avís als turistes: eviteu els llocs turístics de Dublin El pub Temple Bar al barri homònim, Dublin 2 / Foto: Liffey

A les guies de viatge tradicionals hi ha una secció amb els llocs a evitar, que solen ser els barris més perillosos de la ciutat, però la guia de Condé Nast, empresa editora de revistes com Vogue o Vanity Fair i que també publica classificacions de ciutats sobre diverses temàtiques, fa tot el contrari i aconsella d'evitar els llocs considerats com a icones turístiques de la capital irlandesa.

Així doncs, a la secció “Què no s’ha de fer a Dublin” Condé Nast aconsella d'evitar:

- La zona de pubs de Temple Bar (Dublin 2), alertant que una pinta pot arribar a costar el doble del que costa en un pub d'uns carrers més enllà com el Hogan's o el Grogan's, que alhora són molt més autèntics. De tota manera, ja fa més de 15 anys que Temple Bar rep crítiques molt ferotges però els turistes hi continuen anant en massa.

- El comercialíssim Grafton Street (Dublin 2), on hi ha les mateixes botigues de les grans cadenes que hom pot trobar en qualsevol altra gran ciutat i que sempre és ple de gent fent el badoc, cosa que dificulta la mobilitat.

- La Guinness Storehouse que, tot i ser l'atracció turística número 1 superant amb escreix el milió de visitants a l'any, Condé Nast considera que els 18 euros que costa l'entrada és massa alt pel que ofereix la visita.

L'article critica els preus de tot, atraccions turístiques, restaurants i transport, i recomana aprofitar el fet que els museus públics són gratuïts. Pel que fa al transport i tenint en compte que la majoria de coses per veure són en una àrea molt compacta, es recomana comprar un abonament de tres dies de Dublin Bikes, l'exitós bicing de la capital irlandesa.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/mciz

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.