Liffey

A+ A A-

A l’oest és més fàcil de passar l’examen de conduir

A l’oest és més fàcil de passar l’examen de conduir Un cotxe d'autoescola / Foto: Liffey

Tots aquells que vulguin assegurar-se el tret a l'hora de passar l'examen de pràctica de conduir haurien d'anar fent via cap a l'oest, més concretament cap a Ennis (Comtat de Clare) i Sligo, on el percentatge d'aprovats durant el període 2010-2013 va ser del 68,1% i el 67,8%, respectivament. Per l'altre extrem hi ha el barris de Rathgar (Dublin 6) amb un 41,3%, Raheny (Dublin 5) amb un 41,9% i Tallaght (Dublin 24) amb un 42,6%.

Aquestes dades han estat compilades per l'Irish Times en els 48 centres d'examinació que hi ha a la República i que són gestionats per la Road Safety Authority (RSA). A l'hora d'explicar la gran diferència entre centre i centre l'RSA explica que el % d'aprovats depèn de molts factors, essent un dels més importants el trànsit, que explicaria el baix % dels barris de Dublin en comparació amb zones més rurals com Ennis o Sligo.

De tota manera l'RSA assegura que no hi ha tracte de favor envers ningú i que s’intenta que tothom tingui les mateixes oportunitats amb uns criteris d'avaluació uniformes. Aquesta afirmació podria posar-se en dubte quan s'analitza el % per instructor, que varia del 23% fins al 69%. En aquesta qüestió l'RSA afirma que els seus examinadors reben formació per tal que tots els tests segueixin un criteri comú.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/mbCz

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.