Liffey

A+ A A-

El punt calent del cep continua a Merrion Square

El punt calent del cep continua a Merrion Square Cotxe amb un adhesiu de la grua al centre de Dublin / Foto: Liffey

Com cada mes de gener les administracions o empreses mostren els números de l'any passat; un dels clàssics és que les empreses públiques de transport informin sobre el nombre de passatgers, per cert, amb un increment notori en tots els mitjans durant l'any passat, i d'altres, com l'ajuntament de Dublin, sobre els ceps (clamps) que posa als automobilistes que aparquen de qualsevol manera o sense pagar als carrers de la ciutat.

En aquest terreny, el del cep, la georgiana Merrion Square (Dublin 2) repeteix com a punt calent de la capital amb 1.769 vehicles “premiats” i de les quatre façanes que té la plaça la més rendible per a l'ajuntament és la West, amb 735 ceps, 38 més que l'any anterior. En segona posició hi ha Mespil Road (Dublin 2). Els pitjors mesos, per als automobilistes, són l'octubre, el novembre i el febrer i les pitjors hores són d'1 a 2 del migdia i de 8 a 9 del matí.

En total, durant el 2014, l'empresa que gestiona el servei va posar 56.601 ceps, un 0,5% més que l'any anterior tot i que els ingressos de 4,24 milions d'euros representen una reducció de l'1,9%. Segons un portaveu municipal, això s'explica perquè treure's de sobre el cep costa 80 euros, import que no ha canviat des de la seva introducció ara fa 17 anys, però després d'un període de gràcia l'import augmenta. Si se l'ha emportat la grua s'ha de pagar un mínim de 160 euros.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/maIj

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.