Liffey

A+ A A-

Seixanta delacions al dia de frau a Benestar Social

Seixanta delacions al dia de frau a Benestar Social Possible frau a Benestar Social / Foto: Liffey

Enguany, de gener a octubre, el departament de Benestar Social ha rebut 16.359 delacions per possible frau en el cobrament de subsidis, una xifra que confirma la consolidació dels espietes i és que en època de vaques grasses la gent feia els ulls grossos però amb la crisi l'actitud ha canviat, sobretot arran de la publicació de casos de gent que viu de la generositat de l'Estat. Des del 2011 s'han fet 86.000 delacions i s'espera arribar a les 100.000 l'any vinent.

Quan Benestar Social rep un “informe” sobre un possible frau un funcionari del departament analitza els subsidis o beneficis a que té dret el presumpte defraudador i determina si tot és correcte. De vegades, però, només són rumors, la informació és poc acurada o el suposat frau és una cosa legal i la denúncia acaba en no-res. A fi de curar-se en salut quan es rep una denúncia no es suspèn el pagament de subsidis immediatament.

Les infraccions més habituals fan referència als qui treballen de manera esporàdica però no declaren els ingressos o gent que treballa permanentment però que continua cobrant el subsidi d'atur. També hi ha qui practica el turisme de benestar social, és a dir, que viu en un altre país i només ve a Irlanda quan li toca signar. Per a aquests casos l'administració pública ja fa temps que fa controls als ports i aeroports per tal d'enxampar els “turistes”.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/l_jb

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.