Liffey

A+ A A-

Un parc dedicat als rebels del 1798 víctima de la droga

Un parc dedicat als rebels del 1798 víctima de la droga El Croppies Acre Park, Dublin 7 / Foto: Liffey

Des de l'any 2012 l'ajuntament de Dublin manté tancat el parc situat entre les Collins Barracks (Dublin 7) i el riu Liffey pels problemes derivats del fet que aquest indret ha estat triat per drogoaddictes i persones amb problemes d'abús de l'alcohol com a centre de reunió. El gran nombre de xeringues trobades pel servei municipal de neteja i el comportament d'alguns visitants van obligar les autoritats a posar cadenes a les portes d'entrada.

Tanmateix, un grup de ciutadans ha endegat una campanya per a reobrir-lo i declarar-lo patrimoni nacional perquè, a banda de la inversió de 35.000 euros feta un any abans del tancament, en aquest parc s'honora diversos patriotes irlandesos com Matthew Tone, germà de Wolfe Tone, fundador dels United Irishmen. El parc s'anomena Croppies Acre Park, essent “croppies” el nom rebut per aquells rebels del 1798 que hi ha enterrats i que duien el cabell curt en contraposició a les perruques dels aristòcrates.

L'ajuntament ha informat que el parc no obrirà fins com a mínim l'any vinent i que de moment ha arribat a un acord amb l'Oficina de Treballs Públics (OPW), ens que s'encarrega de gestionar el patrimoni estatal, a fi que mantingui el lloc en un estat digne; entre d'altres coses es talla la gespa i es recull la brutícia setmanalment.

El problema és que no hi ha recursos suficients per mantenir el parc en un estat que permeti la visita amb unes mínimes condicions de seguretat sanitària arran de la gran quantitat de xeringues, vidres trencats, llaunes i roba vella que s'hi acumula.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/l-nm

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.