Liffey

A+ A A-

L’excomissaria de Whitehall serà un dipòsit de cadàvers

L’excomissaria de Whitehall serà un dipòsit de cadàvers L'antiga comissaria de Whitehall, Dublin 9 / Foto: Liffey

Poc a poc va trobant-se una utilitat als centenars de comissaries tancades durant els darrers anys dins del marc de les mesures de racionalització i estalvi endegades pel govern; algunes han estat venudes, d'altres han estat cedides a col·lectius locals i també l'Estat ha aprofitat l'ocasió per a allotjar-hi serveis que necessitaven un lloc. Aquest darrer cas és el de l'antiga comissaria de Griffith Avenue, al barri de Whitehall (Dublin 9), que va tancar malgrat que s'hi havien fet unes obres de remodelació uns mesos abans.

Ara un portaveu de l'ajuntament de Dublin ha confirmat que s'ha demanat un permís urbanístic per tal d'instal·lar-hi un dipòsit de cadàvers on es faran les autòpsies així com oficines de l'State Pathologist, és a dir, la persona que es fa càrrec de les autòpsies. A la República hi ha quatre patòlegs, tres dels quals treballen en instal·lacions provisionals.

L'any 2010 van començar els treballs de construcció d'un dipòsit de cadàvers de darrera generació a Marino (Dublin 3) però la crisi econòmica va fer que quedés a mig fer malgrat que el departament de Justícia s'hi va gastar 2,8 milions d'euros i l'ajuntament de Dublin 1 milió més; finalment tot el que s'havia construït fins llavors va haver de ser enderrocat i tota la feina duta a terme pel patòleg de l'Estat s'ha fet des del Centre d'Entrenament de Bombers, també a Marino.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/l0UL

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.