Liffey

A+ A A-

L'Scoil Aoife de Tallaght ja té el doble d'alumnes... 2

L'Scoil Aoife de Tallaght ja té el doble d'alumnes... 2 El formulari d'inscripció a l'Scoil Aoife / Foto: Scoil Aoife

La setmana passada va començar el curs escolar i com cada any es van viure les típiques escenes de plors dels qui anaven a l'escola per primera vegada. Un altre element comú al sistema educatiu irlandès és que en els darrers anys, arran de les retallades, ha augmentat el nombre d'alumnes per classe i s'ha reduït el professorat.

Tanmateix, hi ha hagut una curiosa excepció a l'Scoil Aoife (Escola Eva), situada al barri de Tallaght (Dublin 24), a la qual el primer dia només hi va anar una alumna: l'Ella Gilsenan, de 4 anys. L'Ella va completar la primera setmana com a única alumna, només acompanyada per una professora i la directora del centre, però ara el nombre d'alumnes s'ha doblat, és a dir, que n'hi ha dos gràcies a la inscripció de l'Alex Keogh, també de 4 anys. Segons diu la mare de la nena, els dos s'han fet molt amics.

Aquesta situació seria insostenible a llarg termini però s'espera que de mica en mica s'hi inscriguin més nens i nenes i es pugui omplir la classe, que té una capacitat màxima per a 16 alumnes; en principi l'escola podria funcionar amb només 7 alumnes i de moment ja hi ha hagut 6 pares que s'hi han interessat.

Font: Herald

URL curta: scur.cat/3XHZDX

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.