Liffey

A+ A A-

La incineradora de Poolbeg obté, per fi, el llum verd

La incineradora de Poolbeg obté, per fi, el llum verd Mural, ara ja esborrat, contra la incineradora a Ringsend, Dublin 4 / Foto: Liffey

Ha estat un autèntic serial sense fi des de la primera proposta feta l'any 1996 però finalment sembla que després que la Unió Europea determinés fa unes setmanes que tot el que s'havia fet fins ara amb relació a contractes públics complia amb la normativa el projecte d'incineradora a Poolbeg, a la desembocadura del Liffey, tirarà endavant.

En cas de no haver reeixit s'haurien perdut els 105 milions d'euros incorreguts fins ara malgrat que encara no s'hi ha posat cap maó; aquests diners han estat un factor decisiu per a l'equip gestor del Dublin City Council per donar-hi el seu vistiplau atès que en cas de no dur-se a terme el projecte hauria estat el blanc de totes les crítiques per malbarat de diner públic.

Tanmateix i com era previsible, aquesta decisió no ha agradat gens als veïns dels barris de Ringsend i Sandymount (ambdós a Dublin 4), els més propers a la futura planta, que ja han dit que s'hi oposaran. A principi d'any el ple municipal ja hi va votar en contra però en aquest afer els regidors de l'ajuntament no tenen cap poder de decisió.

El disseny, construcció, finançament i gestió de la planta incineradora anirà a càrrec de l'empresa nord-americana Covanta, que preveu invertir uns 500 milions d'euros i que cobrarà a les administracions locals que li portin residus. Un altre factor que ha endarrerit el projecte és que la planta, amb una capacitat estimada de 550.000 tones anuals, necessitaria rebre gairebé tots els residus d'Irlanda a fi de ser rendible.

A banda de ser una solució més respectuosa amb el medi ambient que no pas omplir de residus un abocador també generarà energia per a uns 80.000 habitatges. Els treballs de construcció podrien començar a final d'any i la planta podria entrar en servei a final del 2017.

Font: Irish Independent

URL curta: scur.cat/ZKX5C4

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.