Liffey

A+ A A-

El tram Parnell de la V catalana passa per Dublin

El tram Parnell de la V catalana passa per Dublin Foto de família dels participants / Foto: Liffey

La comunitat catalana de Dublin i rodalia, juntament amb els irlandesos simpatitzants amb la causa, s'ha aplegat un any més al centre de Dublin per tal de reclamar, alguns la independència directament i d'altres una consulta que permeti als ciutadans de decidir el seu futur lliurement. 

En aquesta ocasió l'acte no s'ha fet lloc al lloc habitual, és a dir, davant del GPO d'O'Connell Street (Dublin 1), sinó que s'ha traslladat uns centenars de metres més al nord, concretament al Garden of Remembrance, un indret situat dins de Parnell Square on s'homenatja tots aquells que han donat la seva vida lluitant per la llibertat d'Irlanda.

Primer s'ha procedit a formar una V a les escales amb els participants vestint samarretes grogues i vermelles, sostenint pancartes petites i fent voleiar globus amb els colors de la bandera catalana. Posteriorment, atès que s'havia de tancar el recinte per motius aliens als catalans, els congregats han anat a la costat nord de la plaça per tal de desplegar la ja mítica pancarta bilingüe en anglès i gaèlic i cantar el repertori habitual que, de fet, ja s'havia cantat a les escales del Garden.

GALERIA DE FOTOS a sota

URL curta: scur.cat/B6P5FF

 

3 Comentaris

 • Joan Fortuny

  Sr. Director,
  Crec que ja va tocant que doni el redit necessari i merescut als qui tantes noticies li donen; em refereixo a l'ANC Irlanda i el Catalan Council of Ireland/CCI, que malgrat anar sempre als seus actes (convidat directament per les juntes de dites entitats, tinc entes), mai els menciona com a tal enlloc!
  Records de Genève i enhorabona pel diari.

  Report Joan Fortuny Dilluns, 08 de setembre 2014 18:32 Comenta
 • Diari Liffey

  Tenim dos vídeos però preferim les fotos; segurament els pujarem a Youtube properament.

  Report Diari Liffey Dimarts, 26 d'agost 2014 23:57 Comenta
 • Joe Lagarto

  A veure si pagueu més bé al becari que aquest any no ha tingut ni pressupost per fer vídeo!

  Report Joe Lagarto Dimarts, 26 d'agost 2014 23:49 Comenta

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.