Liffey

A+ A A-

Demanen als avis de llogar cambres a estudiants

Demanen als avis de llogar cambres a estudiants Membres de Generation Accommodation (GA) / Foto: GA via Facebook

Els estudiants que han de traslladar-se a viure a Dublin sempre ho han tingut força difícil per trobar allotjament però ara amb la manca generalitzada d'oferta de pisos, que s'explica perquè durant la crisi no s'ha construït gairebé cap habitatge, el problema s'ha agreujat molt fins al punt que, fa unes setmanes, el servei d'allotjament de diverses universitats va aconsellar els estudiants de cercar llit en un alberg.

Com que aquesta idea no és gens atractiva uns estudiants de la UCD ha format un grup anomenat Generation Accommodation que promourà el lloguer d'habitacions en cases de gent gran. De moment ja han preparat la plantilla del contracte de lloguer i han posat en contacte els primers interessats. La comissió és del 10% de l'import del primer mes i servirà per a finançar el projecte i organitzar actes socials entre avis i estudiants cada dos mesos en què es podrien intercanviar experiències.

Segons Roisín Lee, fundadora del grup, el benefici seria doble perquè els estudiants tindrien allotjament a un preu assequible, uns 400 euros al mes, i la gent gran que viu sola, unes 35.000 persones a Dublin segons l'Institut Nacional d'Estadística, tindrien companyia i fins i tot podrien aprendre a fer servir un ordinador o connectar-se a internet, a banda dels ingressos extra que complementarien, en molts casos, una minsa pensió.

Font: Irish Times

URL curta: scur.cat/93ZF74

Foto original

 

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.