Liffey

A+ A A-

Demanen que es confisquin els cotxes sense assegurar

Demanen que es confisquin els cotxes sense assegurar Anunci de les asseguradores denunciant el frau / Foto: Liffey

L'Associació de Corredors d'Assegurances d'Irlanda (IBA) ha demanat mà dura contra els automobilistes que circulin per la xarxa viària amb un vehicle sense assegurar perquè l'any passat el cost de les reclamacions relacionades amb accidents on hi havia cotxes no assegurats van ser de 61 milions d'euros; això va suposar un augment del cost de l'assegurança de 40 euros per pòlissa als que sí que compleixen la llei.

La mesura més dràstica que proposa l'IBA és la confiscació del vehicle en cas que algú sigui enxampat per la policia però també demana que s'imposi una multa exemplar i que es carreguin punts al carnet. Això és el que ja passa al Regne Unit on es confisca el vehicle, s'ha de pagar 500 lliures esterlines (uns 630 euros) al mateix lloc dels fets i se li carreguen 6 punts al carnet.

L'IBA també reclama un canvi en el procediment atès que actualment un conductor que no dugui els papers té deu dies per presentar-los a qualsevol comissaria i si no ho fa el judici no se celebra fins al cap d'uns mesos. A més, al Regne Unit a qui provoqui un accident i no tingui assegurança el primer que es fa es reclamar al culpable per danys i lesions.

Font: Irish Independent

URL curta: scur.cat/9BHZD3

 

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.