Liffey

A+ A A-

Garth Brooks decideix de no fer cap concert al Croker

Garth Brooks decideix de no fer cap concert al Croker Anunci que totes les entrades estan venudes / Foto: web Garth Brooks

El serial dels concerts del cantant nord-americà de country Garth Brooks ja té un nou capítol i en aquest cas és dels que enganxen tothom atès que afecta 400.000 persones, gairebé el 10% de la població de la República. Aiken Promotions, els organitzadors dels cinc concerts, van anunciar ahir a la tarda que no hi hauria cap actuació.

La història va començar al febrer quan les entrades per als tres concerts previstos inicialment van vendre's en un tres i no res, per la qual cosa els organitzadors van decidir de fer-ne dos més. De tota manera, el fet de no haver tingut en compte els veïns del Croke Park va ser un greu error i ja des del primer moment van manifestar el seu neguit per haver de patir les conseqüències de tenir més 80.000 persones davant de casa durant cinc dies consecutius.

Durant unes quantes setmanes van dur-se a terme reunions entre les diferents parts interessades i en no arribar a cap acord va haver d'intervenir-hi la Comissió de Relacions Laborals, acabant amb una proposta que va ser titllada de broma pels veïns. Finalment l'ajuntament de Dublin va decidir d'autoritzar només tres dels cinc concerts i aquí la cosa va començar a embalar-se, sobretot pel fet que l'ajuntament digués que la seva decisió no es podia canviar.

Des de la setmana passada hi ha hagut un concurs per veure qui la deia més grossa i les propostes per tal de solucionar el problema han estat diverses, des de cercar altres emplaçaments fins a posposar el quart i cinquè concert dos dies per deixar descansar els veïns, passant per iniciatives polítiques de legislació exprés. Per la seva banda Garth Brooks va ser molt taxatiu dient que o eren cinc concerts o cap, adduint que la logística i els costos s'havien calculat en base a cinc concerts.

Amb l'anul·lació dels concerts ha començat una guerra d'acusacions a totes bandes entre els qui defensen que els ingressos generats pels concerts, uns 50 milions en total, haurien d'estar per sobre de qualsevol llei i els que diuen que si hi ha una normativa s'ha de complir. En aquest sentit el permís urbanístic per a la darrera remodelació del Croke Park deia que només es podrien fer tres concerts a l'any, xifra a la que ja s'ha arribat amb els tres concerts dels One Direction.

Ara s'haurà de tornar els diners als qui tinguin entrades i pel que fa a despeses auxiliars com hotels o transport sembla ser algunes de les empreses implicades, com hotels i Iarnród Éireann, estan disposades a tornar els diners als qui havien fet una reserva.

URL curta: ves.cat/lEdd

 

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.