Liffey

A+ A A-

Els Humanistes volen poder fer casaments a l’aire lliure

Els Humanistes volen poder fer casaments a l’aire lliure La núvia de Dublin Bus / Foto: Liffey

L'Associació Humanista d'Irlanda (HAI) apel·larà la decisió de no permetre de celebrar casaments a l'aire lliure en el que considera una interpretació totalment arbitrària de la llei per part del Registrador General, que diu que els casaments s'hauran de fer en un lloc cobert, amb una adreça identificable i obert al públic a hores raonables.

A l'HAI li van donar la potestat per celebrar casaments civils l'any 2012 i per a enguany té previst de celebrar-ne uns 600, essent una de les millors opcions per als qui trien una cerimònia no religiosa. Tanmateix, la majoria de parelles volen casar-se a l'aire lliure i això xoca amb la visió de l'Estat, que assegura que s'ha de fer en una estructura fixa. Així doncs, tots aquells que vulguin casar-se en jardins, parcs, marquesines mòbils o qualsevol lloc on no hi hagi una estructura fixa hauran de canviar de plans.

Malgrat que l'HAI ha mantingut diverses reunions amb el Registrador General, sembla que no hi ha manera de canviar les coses tot i que les raons adduïdes per aquest darrer no són gaire clares. Segons el Registrador, un casament celebrat a l'interior d'un edifici ofereix més garanties que no sigui forçat, que hi pugui haver una objecció o es pugui informar d'algun impediment, raons que segons l'HAI no expliquen com quatre parets poden salvaguardar aquestes garanties.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/lz5V

 

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.