Liffey

A+ A A-

Els veneçolans no podran estudiar anglès a Irlanda

Els veneçolans no podran estudiar anglès a Irlanda El Millennium College, una de les escoles tancades / Foto: Liffey

L'afer de les escoles d'anglès irlandeses tancades durant les darreres setmanes, que per a alguns estudiants de fora de la Unió Europea eren un vehicle per a obtenir un visat, ja ha començat a tenir el seu efecte a l’estranger i el govern de Veneçuela ha implementat una sèrie de mesures que podrien obligar a uns 3.000 estudiants d'aquesta nacionalitat a tornar al seu país.

A Veneçuela hi ha un estricte control al mercat de divises per tal d'evitar la fugida massiva de capital del país i fins ara una de les maneres de comprar euros era demostrant que hom anava a l'estranger a estudiar. Tanmateix, la sospita que els veneçolans, entre d'altres, vénen a Irlanda a treballar ha empès el govern de Nicolás Maduro a acabar amb aquesta picaresca.

Així doncs els estudiants que hi hagi a Irlanda actualment no podran rebre més diners dels seus familiars a excepció de 1.000 euros que hauran d'utilitzar únicament per tornar al seu país. A més, les autoritats del país sud-americà han amenaçat de jutjar tots aquells que hagin abusat del sistema de compra de divises amb el fals pretext d'estudiar anglès a Irlanda.

El visat d'estudiant es dóna als ciutadans de fora de la Unió Europea que vénen a estudiar en una institució reconeguda oficialment per l'Estat i durant la seva estada poden treballar fins a 20 hores a la setmana sempre que vagin a un 80% de les classes. Però n'hi ha molts que no van a classe, fet que no els representa cap problema perquè sembla que algunes escoles falsifiquen les dades i és per això que el govern irlandès va suspendre del llistat oficial alguns centres que van haver de tancar en rebre menys sol·licituds.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/lsH4

 

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.