Liffey

A+ A A-

Les escoles d’anglès cauen com fitxes de dòmino

Les escoles d’anglès cauen com fitxes de dòmino Avís de tancament a la porta del Millennium College / Foto: Liffey

La imatge d'Irlanda com a destí per a aquells que volen millorar l'anglès comença a deteriorar-se després que en les darreres setmanes hagin tancat de manera sobtada fins a quatre escoles, essent la darrera el Millennium College (Lower Dominick Street, Dublin 1), que ahir al matí va penjar un avís a la porta (foto) informant que abaixava la persiana per problemes econòmics derivats d'haver estar exclòs de la llista d'acadèmies als estudiants de les quals se'ls emetia un visat si la seva nacionalitat així ho requeria.

Aquesta exclusió també va afectar les altres escoles tancades recentment -l'Eden College, el National Media College i el Business and Computer Training Institute- arran de la sospita de les autoritats d'Immigració que els estudiants, la majoria provinents de països de fora de la Unió Europea, s'apuntaven als cursos amb l'únic objectiu d'obtenir un visat per poder entrar legalment al país però no anaven a classe; a més, sembla que les escoles falsificaven les dades d'assistència.  

En previsió de rebre una allau de crítiques Immigració ha volgut deixar clar que la seva acció no afecta la gestió dels centres d'idiomes i que, quan es va produir l'exclusió, ja va informar als responsables del Millennium College que als estudiants actualment apuntats a qualsevol dels seus cursos se'ls permetria acabar-los. A més, les autoritats han assegurat que tots els qui tinguin un visat per haver-se apuntat a alguna de les escoles tancades no s'han de preocupar perquè en aquest sentit el seu estatus no canvia.

El ministre d'Ensenyament, Ruairí Quinn, ha dit que aquestes coses afectaven la reputació d'Irlanda però que essent les escoles privades poca cosa hi podien fer. Quinn ha volgut solidaritzar-se amb els afectats, alguns del quals han pagat fins a 3.000 euros i en alguns casos extrems el pagament es va fer efectiu just el dia abans del tancament.

URL curta: ves.cat/kYp8

 

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.