Liffey

A+ A A-

Llum verd per a l'exhibició sobre els fets de 1916 al GPO

Llum verd per a l'exhibició sobre els fets de 1916 al GPO Façana principal del GPO a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

An Post ha rebut el permís per part de l'ajuntament de Dublin per tal de construir un centre d'exhibició i interpretació de l'Aixecament de Pasqua al mateix lloc dels fets del 1916, és a dir, al GPO (General Post Office) d'O'Connell Street (Dublin 1). El projecte, anomenat “GPO: Witness History”, serà un dels punts centrals en la celebració del centenari d'un esdeveniment que va ser el tret de sortida del procés d'independència d'Irlanda.

El centre ocuparà un espai total de 1.500 metres quadrats, 770 dels quals al pati interior, actualment inaccessible al públic, i la resta repartits entre l'edifici principal, el que té la façana a O'Connell, i les oficines de la part del darrere. El projecte rebrà diners dels fons estatal de 6 milions d'euros destinat a la celebració d'actes relacionats amb el centenari de l'Easter Rising i hauria d'estar acabat abans de la Setmana Santa del 2016.

Durant les obres de construcció i posteriorment amb l'exhibició, el GPO continuarà fent de quarter general d'An Post així com d'oficina principal. L'edifici va ser inaugurat l'any 1818 ja com a oficina de correus seguint els plànols de l'arquitecte del moment, Francis Johnston, també autor de la Custom House i de la Saint George's Church (ambdues a Dublin 1). Durant més de 100 anys va anar patint modificacions i reconstruccions, la darrera de les quals va ser l'any 1929.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/jwzB

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.