Liffey

A+ A A-

A Clontarf canvien de parer amb el pla antimarea

A Clontarf canvien de parer amb el pla antimarea Sacs de protecció a Clontarf, Dublin 3 / Foto: Liffey

A Clontarf (Dublin 3) gairebé ni s'enrecordaven de les fortes tempestes que van causar estralls al barri els anys 2002 i 2004 però després dels temporals que han afectat Irlanda des de principi de gener -amb marea molt alta, pressió baixa i vent de fins a 160 km/h- el parer d'alguns residents i comerciants de la zona a l'hora de definir com hauria de ser el pla antimarea al front marítim ha canviat.

Fins fa quatre dies el veïns no volien canviar res i havien rebutjat repetidament i amb contundència el projecte de l'ajuntament de construir un mur de contenció de 2,75 metres d'alçada a tocar de l'aigua que, davant l'oposició ciutadana, va rebaixar-se a 2,17 metres; els veïns adduïen que els tapava la vista sobre l'estuari del riu Tolka i el van titllar de bunyol barat. A més, van denunciar que no se'ls havia demanat l'opinió i que s'ho havien trobat tot decidit.

Però ara estan disposats a parlar... La darrera idea és de construir un mur d'1,1 metres el més lluny possible de la línia de la costa, és a dir, al costat de la carretera, amb la qual cosa en cas de repetir-se un temporal com els de les últimes setmanes s'inundaria la zona de gespa i els aparcaments però, en principi, les cases i comerços estarien protegits.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/i6q4

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.