Liffey

A+ A A-

L’Hospital Infantil sense cap maó tot i els 41 milions

L’Hospital Infantil sense cap maó tot i els 41 milions Entrada del Saint James's Hospital, Dublin 8 / Foto: Liffey

Les darreres dades comptables disponibles mostren com l’Hospital Nacional Infantil ja duu acumulat un cost de 41 milions d’euros malgrat que encara no s’hi hagi col·locat cap maó i que l’inici de les obres de construcció no estigui previst fins al 2015. 39 d’aquests 41 milions es van incórrer quan el projecte preveia de construir-lo al costat del Mater Hospital (Dublin 7) i n’hi ha 26 que es consideren perduts.

Un cop An Bord Pleanála va rebutjar el Mater com a ubicació de l’hospital perquè les seves dimensions haurien trencat l’harmonia de l'entorn, va començar un llarg serial en què molts promotors van oferir terrenys de la seva propietat gratuïtament però amb la condició de poder desenvolupar immobiliàriament el voltant.

Finalment, un grup d’experts va decidir que la ubicació més idònia era un terreny al costat del Saint James's Hospital (Dublin 8) però de moment el projecte ha avançat poc en espera del permís urbanístic i malgrat que se n’hagi garantit el finançament, en part gràcies als diners provinents de la venda de la llicència de la loteria.

El nou hospital hauria d’acabar amb la situació actual en la que hi ha 3 hospitals infantils repartits per Dublin, més concretament a Temple Street (Dublin 1), Crumlin (Dublin 12) i Tallaght (Dublin 24). Aquesta dispersió ha fet que hi hagi molta ineficiència i d’això els que se’n ressenteixen més són els infants malalts i els seus pares.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/imvN

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.