Liffey

A+ A A-

La netedat arriba a Dublin després de 10 anys d’espera

La netedat arriba a Dublin després de 10 anys d’espera Punt negre a North Circular Road, Dublin 7 / Foto: Liffey

La darrera classificació de l’Irish Business Against Litter (IBAL), organització que s’encarrega d’analitzar el nivell de brutícia, o netedat, de 42 poblacions d’Irlanda, mostra que per primera vegada en 10 anys tant Dublin com Cork han deixat  de ser ciutats brutes i ja compleixen amb els estàndards europeus. La classificació l’encapçala la ciutat de Cavan.

De tota manera a Dublin no tot són flors i violes perquè hi ha zones considerades autèntics punts negres; el cas més greu i gairebé endèmic és el de la north inner city, la part nord del centre, on les bosses de brossa il·legal deixades en qualsevol lloc i de qualsevol manera formen part del paisatge. El problema s’agreuja quan animals com gats estripen la bossa i tot el que hi ha a dins queda escampat pel carrer. A destacar també els llocs i solars abandonats que serveixen d'abocador improvisat.

L’informe també diu que als grans eixos comercials com els dels carrers Henry i Parnell (ambdós a Dublin 1) i Grafton (Dublin 2) la situació ha millorat força respecte a la darrera vegada. Unes de les zones més ben cuidades de la ciutat, presentades i mantingudes d’una manera excel·lent, són el voltant de la Custom House (Dublin 1) i la zona de Grand Canal Square (Dublin 2).

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/hlDv

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.