Liffey

A+ A A-

Més de 300 persones al tram O’Connell de la Via Catalana

Més de 300 persones al tram O’Connell de la Via Catalana Foto de família davant del GPO, Dublin 1 / Foto: Liffey

Van passant els anys i els actes reivindicatius organitzats pels catalans de Dublin són cada vegada més multitudinaris. Ahir, davant d’un dels símbols de la independència d’Irlanda, el GPO d’O’Connell Street (Dublin 1), unes 300 persones, entre catalans, irlandesos i amics de la causa catalana, van unir les seves mans per formar una cadena humana.

Els concentrats van aplegar-se a la vorera central del carrer per tal de cantar els Segadors i el Cant de la Senyera sota la direcció de l’Albert, un advocat manresà resident a Dublin de fa molts anys gran afeccionat a la lírica. Posteriorment es va fer la cadena humana a dues bandes que anava des de la cruïlla amb Abbey Street fins a tocar de l’Spire i amb una pancarta que deia "Catalunya, el proper Estat d'Europa" en anglès i gaèlic.

Un cop acabada l’activitat principal i motiu de l’acte, els participants van creuar el carrer i van començar una sessió de càntics, alguns en forma d’himne, com els Segadors o l’Estaca, i altres fent referència a països veïns, això sí, molt educadament i sense paraules malsonants, demostrant que el civisme forma part del moviment independentista. L’acte va cloure amb un pilar de tres i l’anxaneta fent voleiar una estelada.

A destacar la presència del diputat Seán Crowe, portaveu del Sinn Féin en Afers Estrangers al parlament irlandès, que mitjançant les pàgines del diari An Phoblacht s’havia compromès a ser-hi. A més, havia fet una crida als simpatitzants del seu partit perquè donessin suport a l’acte.

Fotos i vídeos AQUÍ 

URL curta: ves.cat/hlyH

1 comentari

  • JosepArnau

    Genial el reportatge, haurieu d'apujar el sou al becari ;)

    Report JosepArnau Dimarts, 03 de setembre 2013 01:31 Comenta

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.