Liffey

A+ A A-

Els GoCar es podran aparcar de franc al centre

Els GoCar es podran aparcar de franc al centre Vehicle GoCar a North Circular Road, Dublin 1 / Foto: Liffey

L’ajuntament de Dublin ha arribat a un acord amb el club GoCar perquè els usuaris del servei puguin aparcar de franc en qualsevol de les 30.000 places de zona blava que gestiona el servei municipal. La mesura va entrar en vigor ahir i té l’objectiu de reduir la congestió del trànsit al centre de la ciutat encoratjant els dublinesos a que deixin el cotxe a casa.

GoCar és un servei molt semblant al bicing però amb cotxes; actualment té 32 estacions repartides arreu de la ciutat i permet de fer diferents tipus de trajecte, des de distàncies curtes pel centre urbà fins a escapades de cap de setmana fora de Dublin. S’agafa el cotxe en un punt, es fa el trajecte i es deixa el cotxe en un altre punt.

El sistema ha estat ideat per a resoldre el problema d’aquells que només necessiten el cotxe puntualment i no volen, o no poden, pagar l’assegurança, l’impost de circulació i el manteniment per un vehicle que utilitzen poc. Per formar part del club GoCar s’ha de pagar 50 euros inicials i després una quota mensual de 5 euros més l’ús que se’n faci; cada hora costa entre 2,50 i 6 euros depenent del vehicle, benzina inclosa.

Més info a www.gocar.ie

Font: Herald

URL curta: ves.cat/hjoL

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.