Liffey

A+ A A-

Canvis a la llei per evitar els casaments de conveniència

Canvis a la llei per evitar els casaments de conveniència Oficina d'Immigració al centre de Dublin / Foto: Liffey

La ministra de Benestar Social, Joan Burton, ha anunciat que es faran unes esmenes a la Llei de Registre Civil del 2004 per tal d’acabar amb la pràctica dels casaments de conveniència en què el motiu de l’enllaç no és l’amor sinó qualsevol benefici que una, o les dues parts, puguin obtenir, com la ciutadania europea.

El cas més habitual d’aquests casaments a Irlanda és el d’un home de l’Índia o el Pakistan que es casa amb una dona d’algun país de l’est d’Europa amb problemes econòmics, la majoria són de Letònia, a canvi de diners. Diverses ambaixades establertes a Dublin han rebut diverses queixes i ja han alertat el govern d’aquest fenomen.

A diferència d’altres països com el Regne Unit, en què només que hi hagi una mínima sospita sobre una parella es pot aturar el casament, de vegades per error, com va passar fa dos anys a Derry, la legislació irlandesa actual en aquest tema és totalment inexistent i res ni ningú pot impedir un casament malgrat que sigui evident que allò és una autèntica farsa.

Amb l’esmena de la llei el personal del Registre Civil podrà aturar un casament si té sospites que no és un enllaç per amor i podrà fer preguntes als nuvis. Entre les proves més evidents hi haurà que no parlin la mateixa llengua, que l’adreça donada ja l’hagi utitlitzada algú altre anteriorment i quan sembli que els nuvis no es coneixen.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/hiH8

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.