Liffey

A+ A A-

Els nous bitllets de 5 rebutjats pel Luas i Iarnród Éireann

Els nous bitllets de 5 rebutjats pel Luas i Iarnród Éireann El nou bitllet de 5 euros / Foto: Liffey

Rail Users Ireland, l’associació que defensa els drets del usuaris de transport públic, ha denunciat que les màquines de venda de títols de transport del Luas i d’Iarnród Éireann no accepten els nous bitllets de 5 euros que van entrar en circulació la setmana passada. El motiu del rebuig és que encara no s’ha reprogramat el software de les màquines i els 71 mil·límetres d’alt del nou bitllet no quadren amb els 62 de l’antic (de llarg continua fent-ne 120).

En el cas del tren el problema es pot solucionar anant a una taquilla i comprant el bitllet al personal d’Iarnród Éireann però a les parades del Luas no hi ha taquilla o en algunes del tren està tancada, per la qual cosa els usuaris que només disposen d’un bitllet de 5 euros nou tenen un dilema: si pujar al tren sense bitllet i explicar la història al revisor, esperant que sigui comprensiu, o bé intentar d'obtenir moneda fraccionària en algun establiment proper.

El problema no es limita a les màquines de bitllets de transport i en alguns establiments comercials amb self checkout tampoc els accepten (vídeo a sota)

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/f8dy

Media

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.