Liffey

A+ A A-

Crida a fer donacions de sang abans de Nadal

Crida a fer donacions de sang abans de Nadal Campanya de captació de donants de l'IBTS / Foto: IBTS via Facebook

El Servei Irlandès de Transfusió de Sang (IBTS) ha fet una crida a la població perquè vagi a donar sang abans de Nadal atès que les reserves actuals tenen un nivell un 50% inferior al que seria recomanable i només hi ha una quantitat en stock equivalent a tres dies i mig, o quatre per als grups sanguinis més comuns.

Paddy Bowler, director d'operacions de l'IBTS, ha assegurat que cal que unes 16.000 persones vagin a donar sang per tal d'assolir l'objectiu de 13.000 donacions i és que segons les estadístiques de l'entitat, un 16% dels voluntaris no són aptes. També ha aprofitat per fer una crida especial a la gent que visqui en zones urbanes que és on hi ha més centres de donació.

D'altra banda 12 policies de Cork han anunciat que el proper mes d'abril recorreran 660 quilòmetres en bicicleta, de la punta nord d'Irlanda a Malin Head (Comtat de Donegal) fins a la punta sud a Mizen Head (Comtat de Cork), per tal d'encoratjar la gent a fer-se donant de sang.

L'objectiu és d'aconseguir-ne 660, un per quilòmetre, i de moment ja n’hi ha 100 que s'hi han apuntat. La majoria d'agents són de la unitat de trànsit i és que, molt sovint, quan arriben al lloc d'un accident són conscients de la importància de les donacions de sang.

Font: Irish Examiner

Foto original

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.