Liffey

A+ A A-

Crida a la precaució en el consum de bolets silvestres

Crida a la precaució en el consum de bolets silvestres El perillosíssim Amanita Phalloides / Foto: Wikipedia

Coincidint amb l’inici de la temporada en què n'hi ha més l’Autoritat de Seguretat Alimentària (FSA) ha fet una crida a no menjar bolets silvestres després que l’any passat hi hagués 22 casos d’intoxicació i enguany ja n’hi hagi hagut 7. Entre les raons principals de voler recollir bolets hi ha la pràctica de coneguts xefs televisius que ho fan i la crisi... surten de franc.

Segons el director de defensa del consumidor de la FSA, Ray Ellard, podria ser molt difícil per a un boletaire amateur de diferenciar entre un bolet bo i un de dolent. A Irlanda hi ha 13 espècies de bolet altament perilloses que poden causar lesions als ronyons, al fetge i fins i tot la mort; una de les més conegudes és l’amanita phalloides.

La FSA fa èmfasi especial en els més menuts i ha alertat els pares de fer atenció als bolets que puguin créixer en llocs on juguin els seus fills com jardins o zones d’esbarjo a l’aire lliure. També suggereix que en cas de voler consumir bolets silvestres es consulti primer un expert en el tema i no es faci cas de llibres o webs.

Font: The Journal.ie i Irish Times

Foto original

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.